Az ARCFOX autók megszerezték az EU homologizációt, sikeresen részt vett az Északi sarkkörig vezető tesztprogramon, és hivatalosan belépett az európai piacra

2023-12-13

 

Az ARCFOX elektromosautó-gyártó cég két tisztán elektromos modellje, az αT és az αS már rendelkezik EU homologizációval, ami azt jelenti, hogy az ARCFOX autók hivatalosan el kezdtek terjeszkedni az európai piacon. Az ARCFOX külföldi terjeszkedési stratégiája ennek értelmében teljesen új lendületet vesz.

9d41914ad6ae8090d9c281434ee098c

Jelenleg a globális figyelem egyik elsődleges fókusza a környezetvédelemre és fenntartható fejlődésre irányul, ezért az elektromos autók piaca is egyre gyorsabban bővül. Kína jelenleg élen jár az elektromos autók gyártásában és fejlesztésében, így egyre nagyobb figyelmet kapnak a kínai gyártású elektromos autók világszerte, beleértve az innovatív ARCFOX modelleket is.

Az ARCFOX Cars a Beijing Blue Valley New Energy Technology Co., Ltd. részvénytársaság részvénye alatt működő márka, a Beijing Automotive Group Co., Ltd. leányvállalata, amely közel 70 éves történelemmel rendelkező nagy gépjárműgyártó vállalat. Az anyavállalat termékeit világszerte terjesztik, és részvényesei a Daimler Groupnak is. Az ARCFOX Cars a Beijing Blue Valley és a világhírű autógyártó vállalat, a Magna közös vállalkozásán keresztül jött létre.

Az ARCFOX cég két autója, az αT és αS modellek sikeresen részt vettek a Svédországban tartott téli tesztprogramban. A stockholmi előkészületi időszak alatt interjú is készült Ohad Seligmann-nal, az ARCFOX Cars külföldi képviselőjével.

Az interjú során Seligmann hangsúlyozta, hogy "Az ARCFOX CARS egy erős együttműködés eredményeképp született meg. Az αT és αS modelleket a neves európai tervező, Walter de' Silva tervezte. Ezeket a járműveket Kínában, Zhenjiang városában, a North-Benz Magna gyárban gyártják, melyet az 'Eastern Graz'-nak is neveznek. Kétségtelen, hogy ezek a modellek nagyon népszerűek lesznek Európában." Seligmann elmondta, hogy az Arcfox elkötelezett az értékesítés utáni szolgáltatások nyújtása mellett is, mivel ez rendkívül fontos. Nem csak az autó eladása a cél, hanem az, hogy a következő 5-10 évre szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleink számára.

Már most jól látszik, hogy a kínai elektromos autó gyártók közül csak azok tudják biztosítani márkájuk gyors terjeszkedését külföldön, akik megfelelő partnerhálózatot állítottak fel Európában. Magyarországon megtaláltuk az erre leginkább alkalmas céget, így koordinálásukkal Magyarországon az autók forgalmazása várhatóan 2024 második negyedévében fog elkezdődni a kijelölt viszonteladóknál.

"Az ARCFOX dinamikusan fogja fejleszteni az európai forgalmazói hálózatát, hogy teljeskörűen ki tudja szolgálni az európai ügyfeleket. Terveink szerint — tovább bővítve kínálatunkat — Európában hamarosan bevezetésre kerül a ARCFOX sikeres Kaola és T5 modelljei, a kicsit távolabbi jövőben pedig az S5 típusok is. Hiszen ez a három modell nagyon jól illeszkedik az Európában elterjedt vezetési szokásokhoz. A Kaola egy nagyon innovatív és egyedi modell, amely kifejezetten kisgyermekes édesanyák számára lett tervezve, megkönnyítve a rohanó hétköznapokat. A számos funkció közül az egyik leghasznosabb a Kaola belső terében található kamera, amely a bal hátsó ülést figyeli, így a vezető a középső képernyőn nézheti gyermekeit vezetés közben elkerülve a balesetveszélyes hátranézést. Nagyon hasznos funkció továbbá, hogy amikor nincsenek emberek az utastérben, a felszerelt UV lámpák bekapcsolnak és akár 15 perc alatt teljesen fertőtlenítik az utasteret, mely akár távolról is aktiválható egy alkalmazással.

Haftungsausschluss: Dieser Artikel wurde aus anderen Medien reproduziert. Der Zweck des Nachdrucks besteht darin, mehr Informationen zu vermitteln. Dies bedeutet nicht, dass diese Website ihren Ansichten zustimmt und für ihre Authentizität verantwortlich ist und keine rechtliche Verantwortung trägt. Alle Ressourcen auf dieser Website werden im Internet gesammelt. Der Zweck des Teilens dient nur dem Lernen und Nachschlagen aller. Wenn eine Verletzung des Urheberrechts oder des geistigen Eigentums vorliegt, hinterlassen Sie uns bitte eine Nachricht.

©Urheberrechte2009-2020Deutschland heute